Дърворезбата е едно от най-старите форми на изкуството в света. Не е съвпадение, че и до ден-днешен дърворезби и скулптури, изработени от дърво са високо ценени и се радват на огромна популярност.

В България, дърворезбата има дълга история и традиции. A разнообразието от модели и форми, създадени през вековете, днес сe превръщат в истинско произведение на изкуството, при изработването им от майстори — дърворезбари.

Днес, резбованите мебели са не по-малко популярни. Изящно декорираните маси, столове или кресла могат да се превърнат в красив акцент в интериора на вашия дом и да му придадат уникална атмосфера. Фактът, че дърворезбата и орнаментите се правят на ръка, ги превръщат почти в произведения на изкуството.

Мебелите с дърворезба са уникални, изящни и придават неповторимо усещане и атмосфера в дома. А резбованите орнаментни съчетания върху различните видове мебели ги правят абсолютно уникални.

В наши дни, обзавеждането на дома с резбовани мебели от естествено дърво, е символ на успех, богатство и елитарност. Ако искате да създадете интериор в аристократичен стил, заложете на мебели с ръчна дърворезба, които да красят хола, спалнята или кабинета ви.

Резбовани мебели и дърворезба от мебели „Еврика“

Резбованите мебели се изработват само от висококачествено дърво, а при нас, производителите на мебели „Еврика“, можете да поръчате всякаква дърворезба, както върху старите си мебели, така и върху нови. Ние ви предлагаме и уникалната възможност да изберете по свой избор съчетания от резбовани орнаменти, които могат да бъдат допълнително монтирани и да украсят вашите мебели.

Нашите майстори дърворезбари от фабрика „Еврика“ ще създадат върху вашите мебели изкуство, което ще краси с десетилетия дома ви. Те могат да изработят от дърво изящни дантели, лозя, летящи птици... И всичко това изглежда толкова естествено, че спира дъха. Фините линии и изяществото в работата на нашите творци - това е, което отличава мебелите, произведени в „Еврика“ от останалите. Преди да купите резбовани мебели, можете да разгледате образци на дърворезба и на нашия сайт.

В случай, че търсите готови модели, ние имаме каталог с изработени проекти. А в нашия магазин предлагаме множество различни видове, между които да избирате:

  • Кръгла масичка с резбовани крака, която можете да аранжирате със столове в същите гравюри;
  • Продълговата маса с гравирани, резбовани крака;
  • Кресло за телефон, съчетаващо кресло и поставка за телефон изцяло в дърворезба;
  • Различни видове ракли с дърворезба;
  • Множество рамки за огледала, изработени от резбовано дърво и декорирани с различни орнаменти;
  • Шкафове от масивно дърво с красиви врати с дърворезба;
  • Различни модели декоративна резба за украса на стени;

Освен резбовани дървени мебели, мебелна фабрика „Еврика“, предлага и допълнителни орнаменти, които да красят шкафовете, масите или гардеробите ви. А гаранция за тяхната уникалност, е фактът, че са изработени на ръка. Гостите ви ще останат възхитени от обзавеждането на стаите ви и мебелите покрити с дърворезба.

При нас, във фирма „Еврика“, ще откриете богато разнообразие от български дърворезби. Всички продукти са патинирани или направени със състарен финиш. Можем да ви предложим не само цялостно обзавеждане с резбовани мебели, но и индивидуални модели и специални предложения за вашия дом, механа, ресторант, вила…