Огледалата са прекрасно средство да създадете атмосфера в дома. С дърворезба, гравирани или с пищни рамки – те са идеалния начин да преобразите дома си.

Мебелна фабрика „Еврика“ предлага както малки, фини огледала за баня, така и модели подходящи за коридора, спалнята или дори всекидневната. Можете да се сдобиете с високо огледало в цял ръст, подходящо за коридора или гардеробната ви, с резбовано елипсовидно огледало за спалня, или с изящно огледало с богата дърворезба, което идеално ще се съчетае с интериора на дневната ви.

Мебелна фабрика Еврика представя на вниманието ви богат каталог от огледала с дървени рамки от масив. Те могат да бъдат, кръгли, правоъгълни, елипсовидни, или с резбовани елементи и състарен финиш. Изработваме също така и модели по индивидуални проекти.

Всички огледала се произвеждат от масивна дървесина, а моделът се изработва от бук, дъб, череша или липа. Моделите, които предлагаме са бутикови и са подходящи за модерен или класически интериор и са подходящи за всеки дом.

Огледалата в дома

За да придадете светлина на вашето жилище, заложете на голямо огледало в коридора (Реф. 7034). Този класически модел е подходящ не само за жилища с класическо обзавеждане, но и за съвременни апартаменти, където може да послужи за акцент в коридора, или за разчупване на строгия интериор. Моделът се предлага със златна патина, но може да бъде и с рамка от естествено дърво. Предимството му е, че можете да се огледате в цял ръст, но ако искате по-малко огледало, фирмата предлага и подобно решение (Реф. 7017).

Този модел вече е подходящ не само за коридор, но и за спалня. А изящната рамка с красива дърворезба, спокойно може да замести всяка картина или лампа, които решите да монтирате за декорация в помещението.

Всяка дама иска да е сигурна, че изглежда добре, а възможността да се огледате в цял ръст е достъпна с подходящото огледало. Специално за дамите, мебелна фабрика „Еврика“ предлага изящни огледала с фина дърворезба, които да им позволят да се огледат в цял ръст (реф 7033). Моделът се предлага с рамка от масив с фина дърворезба, като правоъгълната форма не е задължителна. По желание на клиентите огледалото може да бъде изработено с овална форма или с друг дизайн, който да отговори на вашите очаквания.

Цветът също може да бъде, какъвто пожелаете. От менюто с „Цветове“ можете да изберете цвета за рамката на огледалото, като моделът се предлага дори със състарен финиш или патиниран. Изцяло по желание на клиента.

Нито една баня не може да мине без огледало, а красивото огледало може да преобрази и най-скучния интериор в това помещение. Един от най-изящните и красиви модели огледала за дома и по-конкретно за банята, е бутиково огледало с резба – (реф 7029). Моделът подхожда идеално на баня в класически стил, заради богатата си орнаментика. Огледалото се предлага със състарен финиш, патинирано, или в естествен цвят. Специално лаково покритие предпазва дървото от влагата в помещението и помага да се съхрани за много дълго време.

Предимства на огледалата на фабрика „Еврика“

Какви са предимствата на нашите огледала? Те са красиви, изящни и изключително качествени. Сравнете едно огледало от масивна дървесина и огледало с пластмасова рамка. С времето пластмасовата рамка избелява, цапа се по-лесно, задържа мухъл и е по-трудна за чистене. Освен това стои изкуствено на стената.

Само за сравнение, огледалото с рамка от масивна дървесина изглежда красиво, достойно замества всяка картина в дома, а освен това се почиства лесно и не се образува мухъл по него, благодарение на специалното лаково покритие.

Друго предимство на огледалата с рамки от масив е техният дизайн. Искате да сложите красива вещ в банята, с която да придадете романтика на помещението? Огледало с дървена рамка, с богата дърворезба, е идеално за всеки романтично настроен човек. То ще подхожда идеално на всяка баня, в която решите да го поставите. За сравнение – огледалата с пластмасова рамка обикновено не притежават богата орнаментика, освен това са еднотипни и трудно можете да привлечете вниманието върху тях.

Здравината също не е за подценяване. Представените от нас модели на огледала с резба и рамки от масив са изключително здрави. Можете да сте спокойни, че дори и да прекара известно време в по-топло помещение това огледало няма да се стопи, или да стане по-чупливо. Нито да треперите, дали рамката няма да остане в ръцете ви, ако решите да го преместите.

Приложенията на огледалата са многобройни – можете да ги използвате, не само, за да довършите сутрешния си тоалет, или за да проверите, дали визията ви е перфектна, но и за декорация, вместо картина, или просто, за да внесете повече светлина в дома. Правилно разположено, едно огледало ще внесе на стаята ви допълнително уют и светлина, а дори може да я направи оптически по-голяма.

Огледалата с рамки от масив и дърворезба сами по себе са и произведения на изкуството. Не разполагате с подходяща картина над камината в хола? Едно огледало с фина дърворезба с правоъгълен или кръгъл дизайн идеално може да замести всеки пейзаж или портрет. Освен това ще придаде повече пространство на помещението.

И накрая, но не и на последно място, няколко думи за Фън Шуй и огледалата. Огледалата с рамки от естествено дърво подобряват енергийния поток в дома, а тези с богата орнаментика увеличават и успехите.

Важно е и къде ще разположите огледалото в дома. Дръжте го далеч от входната врата, тъй като от там влиза полезната енергия. Най-добре е да разположите огледалото на някоя от страничните стени, за да имате възможност да се огледате спокойно, а и да спазите принципа на Фън Шуй.

Също така размерът на огледалото за коридор има значение. Купувайте огледала, в които можете да се огледате в цял ръст и дори има малко разстояние над главата ви. Високите огледала с правоъгълна или овална форма са идеални за този вид.

Внимавайте с огледалото в спалнята! То е неизменен помощник в правилния подбор на тоалети, но го дръжте далеч от леглото си, за да не ви отразява, докато спите. Избирайки огледало за спалнята, сложете го по-далеч от леглото, или предвидете и някоя завеса, с която да покривате.

И накрая – няколко думи за естетическата красота. Каквото и да си говорим, красивата вещ е безценна, особено когато трябва да скрием някой дефект у дома. Резбованите огледала не само са функционални, а и красиви. И умело можете да прикриете с тях всички недостатъци в дома си.