Старинни мебели – между бохемското и аристократичното

Старинни мебели

Модерният човек се оказа безсилен пред изобилието на пазара. Положението става още по-сложно, ако мечтае за домашен уют и за специална аристократична атмосфера. А и ако е влюбен в артистичността на парижките бохеми, да се сдобие с дом, в който да властва абсурда, е почти невъзможно.

Представете си цялата тази смесица от стилове в едно жилище! Да, би било кичозно... ако нечий творчески гений не беше родил идеалното решение–състарени мебели.

Този стил обзавеждане използва приложни техники като състаряване, напукване, декупаж, за да се предаде ретро стил на съвременни предмети. Така можете да имате дом с изящни и изискани мебели, които в същото време са елегантни и стилни.

Не е чудно, че през последните години интериорът с изкуствено състарени мебели се конкурира сериозно с модерния „хай-тек” маниер на обзавеждане. Хората показват повишен интерес към него, защото са разбрали - продукцията от масивно дърво с ефект на „състаряване”, позволява да се потопите в една различна атмосфера, която дава усещане за уют и топлина.

Мебелна фирма „Еврика“ предлага на клиентите си богато разнообразие от модели състарени мебели. За производството им се използва дървесина от високо качество и екологично чисти материали. Специалното покритие по състарените мебели пък им осигурява дълъг живот. А в същото време те изглеждат, сякаш са на няколко века и носят в себе си историята на няколко поколения аристократи.

Старинен диванБлагодарение на съвременните техники за състаряване и състарените мебели, вече не е трудно да се сдобиете с желаното обзавеждане. Без значение дали искате да имате барокова атмосфера в дома, или да изпитате старомодния чар на дърворезбованите мебели, с модерните състарени мебели, можете да имате всичко това.

Ако ви владее идеята да живеете в такава атмосфера, попаднали сте на точното място! Доверете се на нашите експерти, за да оформите на интериора на вашата къща или ресторант с подходящите състарени мебели. Мебелна фабрика „Еврика” има сериозен опит в производството им. Продукцията ни не е просто красива, а ще ви служи вярно в продължение на много години.

Състарените мебели намират място навсякъде – от спалнята, до градината.

Всички състарени мебели (столове, пейки, маси, легла, етажерки, шкафове и т.н.), са изработени от естествена дървесина от дъб, бук, орех, череша, които ще създадат в дома ви не просто уют, но и уникален интериор, с който да се гордеете.

Можете да изберете елегантни мебели за спалнята в ретро стил. Изкуствено състареното дърво чрез естествен фурнир придава характер на помещението. Можете да заложите на класически модел спалня (Реф. 4011 - класическа спалня) в комбинация с подходящи скринове и ретро тоалетка (Реф. 2067 - тоалетка в бяло). Отново с фурнировани плоскости можете да изберете състарени мебели и за всекидневната. Малки масички, имитиращи напукана дървесина биха се съчетали чудесно с класически интериор или холна масичка с мраморна повърхност и струговани крака.

 

Старинни мебели от Фабрика за мебели Еврика

Масивна маса от дъб или бук с изкуствено състарен естествен фурнир ще подхожда на трапезарията ви (Реф. 2082 - маса от масив). Изкуствено състарен трапезен шкаф (Реф. 3090 - трапезен шкаф) също подхожда идеално на интериора на дома.

Състарените мебели на „Еврика” може да използвате и в артистични модни кафенета, барове, ресторанти, вили и селски къщи. Дори офиси. Състарено бюро в класически стил, ( Реф. 2107 – писалище) се съчетава идеално с класическо кресло или фотьойл и придава ретро излъчване на кабинета, смекчавайки неговата строгост.

Материалите, които използваме при производството са напукващ медиум - кракле, антични пасти за фиксиране на пукнатини, акрилни бои, лак за завършване на окончателния вид. Към тях се добавят и различни ретро аксесоари, които да придадат завършеност и автентичност на мебелите.

Старинно бюро

При първата техника за обработка се напуква повърхността на избраната мебел. Това става чрез или медиум - кракле: еднофазен и двуфазен.

Първият се полага между два контрастни цвята акрилна боя. Той напуква горния й слой, което дава желания ефект на изкуствено състаряване. Подобни модели мебели, които можете да използвате за дома си са кръгла маса от масив ( Реф. 2121 - кръгла маса), симпатична ниска масичка, идеална за хола (Реф. 2086 - ниска масичка) или барокова тоалетка в червено (Реф. 2064 - ретро тоалетка) – идеална за дамите с дързък вкус и нестандартни виждания за интериора на спалнята.

Най-добрите състарени мебели са със светъл цвят. Така декупажната техника изпъква по-добре. Тъмната основа също не е грешка. За нея първо се грундира обратната страна на декупажната хартия с бяла акрилна боя, преди да се разсели върху дървената повърхност.

Другата техника за изкуствено състаряване на мебели включва съчетаването на два контрастни цвята акрилна боя. Разликата с кракле се състои в това, че първия слой акрил се покрива с парафин. Така, след втория слой акрилна боя и шлифоване на места, отдолу се показва първия цвят боя. Тази техника „върви” и в съчетание с декупаж, но и без него. Можете да използвате подобни състарени мебели за коридора. Шкаф за обувки в този стил би бил идеален, за да придадете ретро уют – (Реф. 3081 - шкаф за обувки). Трапезарията ви от друга страна ще придобие характер с изкуствено състарени столове в античен стил (Реф. 1113 - стол с подлакътници). Добавете кръгла маса със състарени мотиви и скрин в същия стил и имате идеалната ретро трапезария, която ще накара гостите ви да се почувстват като гости във възрожденски дом.

Старинен шкаф

Що се отнася до всекидневната, ако не желаете да декорирате цялата стая с ретро състарени мебели, можете да поставите акцент с тв шкафа, или малка помощна масичка или скрин, които са изкуствено състарени. Те ще придадат на помещението характер, а може също така могат да послужат за разделяне на помещението на отделни зони. (Реф. 3110 - шкаф "Луи XIV").

 

 

Няколко добри идеи за почитателите на обзавеждането със състарени мебели

Домът ви ще стане отличен образец на т.нар. шаби-шик, ако, освен съответната мебелировка, цветовете на дома ви са основно в неутрални и пастелни нюанси. Подът на жилището ви се препоръчва да е от натурално дърво, а осветлението на тавана да идва от ретро полилеи от кристал. Дизайнерите залагат на романтични акценти като пластики, букети от диви цветя, снимки в артистични рамки. Ако добавите и стенни свещници, печелите нашите аплодисменти за отличен вкус и стилно обзавеждане.

Мебелна фабрика „Еврика” е лидер в производството на висококачествени мебели от масив. В нашия…
Попитахме наша клиентка защо предпочита да купува за своя дом мебели от масив, въпреки че са на по-…
В днешно време много хора предпочитат ретро стила да обгражда и разведрява домовете, офисите им и…
Терасата е неизменна част от дома, а възможностите за декорирането й са практически безкрайни. Може…
Нов дом? Прекрасна възможност да го превърнете в мястото на мечтите си. Особено що се отнася до най…