Състарени мебели

Състарени Мебели

От известно време света е завладян от състарения стил в обзавеждането с мебели. Кухните направени в стил състарена мебел внасят уют, атмосфера и излъчват силно присъствие от едно отминало време. До една степен симпатичен хаос, а от друга страна така модерно може да е и вашето жилище с такова обзавеждане. Ако искате да внесете този вид мебели и във вашия дом е добре да се запознаете обстойно с неговите характеристики. Състарените мебели може да са от различни епохи и да определят множество видове от миналите времена. С тяхното създаване се цели да се постигне един преход между миналото, настоящето и бъдещето, като всичко бъде поместено в дома под формата на мебели. С него може да имитирате състаряване на дърво, което да е като реставраторска работа, вместо декоративно боядисване. Сред реставраторските методи за създаване на старинен стил по мебелите има един, който се основава на специален тип третиране на горната повърхност и чрез него се постига античен външен вид. Това е и добър подход, вместо да се борите да отстраните следите на времето по вашите мебели, просто добавяте още следи, а резултатът е видимо по-ценен. За създаването на старинни това обаяние е способно да създава уют, неповторим интериор и да разказва истории.

Синхрона и стила на състарени мебели е свързан с миналото и носи автентичност и исторически орнаменти. Горният пласт, който покрива мебелите в старинен стил е от натурално масло и отразява естествения завършек, а едновременно допринася и за лесното им поддържане. Във фирма „Еврика“ производител на всякакъв вид мебели за дома, офиса, хотела, може да откриете страхотни предложения за мебели в старинен стил. Освен това ще получите безплатни съвети, доставка и монтаж на място.

Състарени масички в розово от Мебели Еврика

Изработката на изкуствено състарени мебели може да бъде, както на готови такива, така и по поръчка. Изделията, изкуствено върнати към дадена отминала епоха, носят исторически заряд и при допълнително състаряване, което се определя от самото дърво и възможностите, които позволява.

Античният вид у мебелите създава големи дози тежест и достойнство на дома, за които са предвидени те. Той изпъква силно при скринове, шкафове, маси и в моментите, когато дадена мебел е самостоятелна, например антрето, коридора и други.

И както вече споменахме Ренесанса може да е не само пленяващ и магнетичен, но и доста разнообразен. Така например може да избирате от провинциален стил, кракле, структурирано дърво или патина и старо злато.

За провинциалния стил е характерен протрития шик, струящ от този тип мебели. Предимството на мебелите изработени в този стил, е лесната им поддръжка, а освен това навяват мисълта за семейни реликви, предавани от поколение на поколение във френския Прованс. За да имате този стил у дома са ви нужни мебели от масив, множество акрилни бои и пастелни тонове.

Идеалните мебели в провинциален стил, които най-добре ще се съчетаят с интериора на дома ви са писалища от масив, които са изкуствено състарени, ретро дивани с дърворезба по тях, или малки декоративни масички за хол или коридор, които идеално ще изпъкват на фона на останалите мебели в дома ви. В каталога на мебелна фирма „Еврика“, можете да разгледате образци на тези модели, като всички те са изработени от естествена дървесина като дъб, бук, орех, череша. Подобни мебели се съчетават отлично с класическия интериор. Този тип обзавеждане също така се отличава с изящен дизайн, който придава романтично и аристократично излъчване на дома ви.

Идва ред на кракле или техниката, позната като напукване. За нея е характерна употребата на специални лакове носещи името кракле, които създават обаятелната същност и вид на мебелите.

Мебелите в стил кракле са изключително подходящи за спалня или кухня. Съчетанието от масивно дърво, което е покрито с естествен фурнир, обработен с техниката кракле е перфектно за вила или хижа. Подобен тип мебели създават пасторална атмосфера и ви пренасят далеч от забързаното ежедневие на големия град.

Друг популярен тип състарени мебели са от т. нар. „структурирано дърво“. Те се пресъздават, като по време на боядисването си меките линии се накъсват, а за твърдите остава релефния резултат, който създава усещане за вдлъбнатост. По този начин един стол може да изглежда сякаш е минал по доста дълъг и буен живот. Автентичността му е силно изразена.

Мебелите от структурирано дърво са идеални за художествени натури и за ценителите на винтидж стила. Също така подчертават идеално индивидуалния характер на всеки дом. Ако искате да придадете ретро атмосфера на вашия дом, това са идеалните мебели за жилището, тъй като наистина носят в себе си духа на миналото.

Състарена тоалетка от Мебели Еврика

Състарени мебели от мебелна Фабрика Еврика

 

Можете да използвате и единични мебели от този вид, за да придадете уникален акцент на дома си. Тези модели са подходящи не само кухнята или всекидневната, но и за спалнята – гардероб със структурирани врати, или трапезен шкаф за трапезарията, ще придадат живот и уют на дома ви.

Състарените мебели от патина и старо злато се оформят като се набляга на детайлите. Дървото се позлатява на места, чрез специално фолио и това дава неравномерно и олющено покритие. Така се засилва усещането за антикварна вещ, а металните елементи поръсени с оцет, създават усет красива зелена патина.

Патинираните мебели придават усещане за аристократичност и уникална класа на дома. Те също така са идеални за вашия офис или студио. В мебелна фабрика „Еврика“ можете да избирате между патинирани мебели със златиста или сребриста патина, покрити със състарен финиш. Допълнителни декоративни елементи като дръжките от ковано желязо придават уникалност на всяка една мебел.

Състарените мебели изработени от масив и състарен финиш или естествен фурнир, имат важно предимство, пред всеки друг вид подобна мебел, която ще откриете на пазара. Освен, че са по-красиви, по-изящни и стабилни, те са и по-качествени.

Всеки един от изброените стилове за състарени мебели може да краси и вашият дом. Може да имате антикварна мебел съвсем нова или изкуствено състарена. Този вид обзавеждане ще носи лека загадъчност и аурата на историите ще продължава да витае у вас, умело и с вкус подбрана.

При избора на състарени мебели за вашия дом не трябва да се ръководите само и единствено от цената. Обърнете внимание и на качествената изработка и на това как мебелите ще се съчетаят с останалата част от мебелите в дома ви. Ако имате колебания какъв тип състарени мебели да изберете, най-добре е да се обърнете към професионалисти, или да дадете поръчка за изработването им. Така ще сте сигурни, че те ще съчетаят в дома ви, не само по стил, но и по размери, особено ако става въпрос за цялостното обзавеждане, а не само за отделна мебел.

Мебелна фабрика „Еврика” е лидер в производството на висококачествени мебели от масив. В нашия…
Попитахме наша клиентка защо предпочита да купува за своя дом мебели от масив, въпреки че са на по-…
В днешно време много хора предпочитат ретро стила да обгражда и разведрява домовете, офисите им и…
Терасата е неизменна част от дома, а възможностите за декорирането й са практически безкрайни. Може…
Нов дом? Прекрасна възможност да го превърнете в мястото на мечтите си. Особено що се отнася до най…