Ретро Мебели

Ретро спалня от Мебели Еврика

В днешно време много хора предпочитат ретро стила да обгражда и разведрява домовете, офисите им и въобще обстановката, в която прекарват не малка част. Ако и вие сте омаяни от ретро модата по отношение обзавеждането на дома е добре да се запознаете, в какво се състои и какво изисква този ретро стил. Ретро стила съчетава в себе си по малко от отминалите десетилетия, примесва се с настоящия дизайн и създава модерна, забавна и уникална визия. В съчетаването на множеството начини, ретро символи и хармоничното изпълнение може да се постигне по лесен начин една истински добра визия на дома. Не съществува стандартна формула, която да даде точно определение за стил ретро, но пък лесно може да се разпознае при вида му.

И поради множеството идеи, които произлизат от ретро интериора, целейки модерна визия, съчетаване на вкус и стил, всеки би могъл да постигне своята интерпретация от миналото, следвайки уникалността и желанията си. В действителност ретро стила произлиза през петдесетте години след войната. Тогава и разнообразието от цветове, форми, материи, аксесоари и артефакти оставят дълготрайното си въздействие. Всичко това води до драматична промяна в стила при обзавеждането с мебели и това стига днес до наши дни с невероятна сила и завладяващото обаяние. Сред най-често използваните нюанси на ретро стила се нареждат актуалните тонове като тюркоазно, розово, ментово зелено, слънчево жълто, синьо, черешово червено, бяло и черно. Като материали за ретро мебелите са употребявани полиран хром и орнаменти от същия стил. Мебелите в ретро стила са абстрактни, необикновени и красиви, поместващи изящни извивки. Извитите и причудливи форми са характерни във всяка една от мебелите. Често за изработката и широки използвано е тиковото дърво и бора.

В ретро мебелите са поместени множество геометрични мотиви и форми, които се фаворизират и превръщат космическата епоха в разрастваща се и разцъфваща по многообразие от форми, орнаменти и всичко правещо я така актуална. За да превърнете и вашият дом в една неповторима ретро сцена е добре да следвате няколко стъпки, а именно да потърсите магазина, който ще е най-близо до вашите представи и ще създаде идеала за обзавеждането на дома ви. Магазин „Еврика“ предлага богата гама от цветове на мебелите, материали на изработка, ефекти и акценти. Помнете, че за да се постигне неотразимо ретро въздействие, не бива да се избира традиционно копиране, а да се следва истинската съвременна интерпретация, чрез индивидуалното ретро вдъхновение.

 

Ретро мебели от Фабрика за мебели Еврика

В пълното пресъздаване на вашият ретро стил в дома е редно не само мебелите ви да са в него, но и останалите декори. Така например за кухня в ретро стил комбинацията от кухненски прибори и мебелите съчетаващи маса, столове, шкафове са идеален вариант. Идеите и предложенията за ретро мотиви и мебели могат да се простират в голям диапазон. Така например сред най-предпочитаните нюанси за ретро в мебелите е кафявият цвят.

Ретро бюро от Еврика

Всеки един оттенък от кафяво, може добре да подходи към вашата стая и да бъде добър избор за ретро декорация. За създаване на ретро усещане от 60-те или 70-те години, добър ход е топлият шоколадов цвят. Всичко в черно-бял линолеум по мебелите от хром, настилка от черен винил, тапети поместващи лъскав ефект, флорални мотиви, ярки и червено-черни шарки се смятат все за ретро.

По мебелите с меки покрития, като фотьойли с форма на круша, например също може да вмъкнете ретро усещане, това важи и за пластмасовите маси и столове. Колкото по надути са столовете, толкова техния акцент, ще ви върне назад във времето. За всичко се иска много въображение и желание. Така и по отношение на тоновете може да подберете мебелите с покритие от свежи цветове и десени. Карето и вълненият плат са добър избор, но дори при тях не бива да се претоварва, за да не се получи хаотичност в помещението.

Красиви огледала с множество декорации от дърво, мебели с ярки дамаски и огромни възглавници - всичко това е част от ретро стила. Изисканите кресла с резбовани дървени елементи, изящни трапезни маси с множество декорации също ще ви върнат далеч назад във времето. За да постигнете подходящата атмосфера в дома, заложете на огромен полилей, характерен за 70-те години, или на големи алуминиеви лампи, които са били истински хит през 60-те.

Ако имате веранда, обърнете внимание и на мебелите в това помещение. Градински мебели от дърво или ковано желязо с меки възглавници, дамаска във флорални мотиви, ще върнат вас и вашите гости във времето назад.

Контрастите в спалнята също придадат нотка на ретро излъчване на стаята. Заложете на ярките цветове — оранжево-кафяви стени, легло в бяло и лилаво, ретро нощни шкафчета с различни резбовани елементи върху тях, а защо не и тоалетка в ретро бароков стил. Със сигурност ще се чувствате, сякаш сте се върнали в един различен свят, когато влезете в тази стая.

Друг вариант е просто да заложите на класиката — Барок, Рококо или Рустик. Мебелите изработени в този стил са не само красиви и изискани, но също така носят ясния отпечатък на миналото.

Личният ви кабинет в дома или офис е идеалното място, където да оставите фантазията ви да се вихри. Писалище в класически стил, комод, ъглова витрина, или шкаф за телефон идеално ще се впишат в атмосферата на един ретро дом.

Особено подходящи за ретро стила са мебелите от масив с декоративни елементи. Те със сигурност ще придадат на дома уникално излъчване и атмосфера, каквито нито една съвременна мебел не би успяла да постигне.

И след всички идеи поместени тук, обърнете се и към екипа от специалисти работещи в „Еврика“. Тук може да добиете най-точна и ясна представа, за това, което може да разгледате и поръчате. Нашите проектанти и дизайнери ще ви предложат проекти за обзавеждане, които напълно да отговорят на вашия вкус и изискване. А мебелите от естествено дърво, които изработваме, ще придадат неповторима атмосфера във вашия дом.

Старинните, антикварните, класическите мебели от дърво са само един от многото луксове, които може да внесете и в своя дом. При нас ще откриете десетки предложения за уникални изработки, ренесансови стилове, качество, удобство и изисканост, отговарящи на всички предпочитания, при това изработени от висококачествена дървесина. Пренесете уюта и красотата на ретро мебелите и дома си, а класата на Барок, Рококо, Рустик и Чипъндейл ще говори сама по себе си.

Мебелна фабрика „Еврика” е лидер в производството на висококачествени мебели от масив. В нашия…
Попитахме наша клиентка защо предпочита да купува за своя дом мебели от масив, въпреки че са на по-…
Терасата е неизменна част от дома, а възможностите за декорирането й са практически безкрайни. Може…
Нов дом? Прекрасна възможност да го превърнете в мястото на мечтите си. Особено що се отнася до най…
Малък дом? Идеи за обзавеждането на малки жилища има много, но предлаганите мебели на пазара, рядко…