Мебели от масив - качеството си има цена

Мебели от масив

Попитахме наша клиентка защо предпочита да купува за своя дом мебели от масив, въпреки че са на по-висока цена, в сравнение с масовите мебели на пазара. Ето какъв отговор получихме: „Купувам мебели от масивно дърво, защото са класически, качествени са - няма да се налага да ги сменям след няколко години, както става с мебелите от ПДЧ например, по-красиви са.“

Това е едно изречение, в което е казано всичко! Изречение, в което са събрани основните предимства на мебелите от масивно дърво.

Сега ще обясним причините защо да купите мебели от масив като „разкостим“ горния отговор, който получихме от редовната ни клиентка.

 

Мебелите от масивно дърво са класика

Днес модерното, новото и лъскавото, клонящо към кич, все повече залива ежедневието ни – то е в магазините, офисите и домовете ни. Направено е така, че да привлича по-скоро с ниска цена, отколкото с красота и стил. Хората го избират, но често скоро след това бързо разбират, че са направили несполучлив избор.

Но сега ние с радост можем да заявим, че класиката е новото модерно! (Това всъщност винаги е било така, ние само Ви го припомняме.)

С други думи, класиката си е класика и нищо не може да промени това! И все повече хора я предпочитат, особено при обзавеждане на дома си, хотела, ресторанта, офиса. Резултатите са удивително красиви и неповторими, истинска радост за окото и сетивата!

В нашата анкета в сайта на Еврика зададохме въпрос „Какви мебели бихте си купили?“. Цели 70% от гласувалите са посочили, че предпочитат класически мебели. Резултат, който потвърждава нашите наблюдения и горното твърдение.

 

Мебелите от масив са по-качествени

 

Мебелите от масив се изработват от истинско дърво, което естествено е по-здраво от плоскостите от ПДЧ (пресовани дървени частици, слепени със смолисти вещества). Най-често в производството на мебели в „Еврика“ използваме дъб, череша, бук, липа, орех и чам. В редки случаи се използва и дървесината на други дървета, но основните са изброените тук.

Анкета - Какви мебели бихте си купили?ПДЧ плоскостите в последните години масово заляха мебелния пазар, тъй като мебелите, направени от тях, са по-евтини, по-цветни и се правят по-бързо. Затова мебелите от ПДЧ са идеални за хора, които искат евтина конфекция и са с очаквания, че след няколко години ще се наложи да купуват нови мебели, за да подменят набързо олющените и раздрънкани предишни.

Мебелите от дърво, напротив, издържат години, дори десетилетия–те ще са с вас доживот!

Когато дървото се обработи по подходящ начин, за да се попречи на подуването и деформацията му и бъде покрито със защитни лакове, то на практика става почти вечно. Както и мебелите, изработени от него.

 

Мебелите от дърво са по-красиви

 

Мебелите от ПДЧ плоскости най-често са ръбати, квадратно — правоъгълни и скучни (без значение дали са бели, оранжеви, лилави или някакъв друг цвят). ПДЧ плоскостите просто не позволяват заобляне, придаване на нежни форми и разнообразие.

За сметка на това, ние правим мебелите от дърво с всякакви извивки, заоблени ръбове, дърворезби, уникални елементи–така почти винаги влизат в категорията „бутикови“.

Масивните мебели внасят в дома изисканост, вкус и комфорт, но има още нещо! Всеки, който реши да обзаведе дома си с мебели от дърво, е една крачка по-близо до природата. Природата влиза в дома и сякаш съвсем осезаемо ни зарежда с енергията си.

Красотата на дървени мебели се крие още и във възможността те да променят вида си с течение на времето. Чрез циклене и лакиране, или боядисване, можете да им вдъхнете нов живот, или да им придадете изцяло различен облик.

 

Мебели от масив интриорМебелите от масив са сигурна инвестиция

 

Удоволствието да притежавате мебели от масивно дърво със сигурност не е евтино, но за сметка на това те са сигурна инвестиция. Последните проучвания показват, че мебелите от дърво изплащат стойността си многократно, тъй като са много по-издръжливи и надеждни от мебелите от ПДЧ или MDF. Клиенти споделят, че предпочитат мебели от дърво защото издържат практически цял живот и повредите по тях лесно се отстраняват. Не такова е положението с така популярните мебели от ПДЧ – те лесно се разпадат, бързо се чупят, а поддръжката им струва допълнителни разходи. Освен това много бързо се износват и само след 4–5 години се налага да се сменят с нови.

Не е за пренебрегване и факта, че мебелите от естествено дърво са много по-ценни от изработените от всякакъв друг материал, използван в мебелното производство. И могат да се запазят за десетилетия напред. В зависимост от личния си вкус можете да избирате между мебели от широколистна дървесина или по-екзотични дървета.

 

Мебелите от масив са екосъобразни

 

В допълнение ще кажем, че мебелите от дърво не вредят на околната среда като пластмасата. Мебелите от ПДЧ обикновено са боядисвани с акрилни бои, които вредят на природата. Мебелите от масив не се третират с опасни бои, които да замърсяват природата. Освен това, за разлика от мебелите от ПДЧ можете да сте спокойни, че при повреда от тях няма да се сипят ронещи се дървесни частици, които да замърсяват дома ви. Нито пък е толкова лесно да бъдат увредени от термити и дървояди.

 

Мебелите от масив са по-издръжливи

 

Ценно предимство на мебелите от масив е, че третирани със защитно покритие, не се влияят от атмосферните условия. С тях можете да сте спокойни, че няма да се разпаднат заради влагата в кухнята и са лесни за поддръжка. Те са предпочитани и за градинско обзавеждане, защото са трайни. В сравнение с тях мебелите от ПДЧ бързо се надуват при по-продължителен престой във влажно помещение и също толкова лесно се разпадат.

Друго преимущество на мебелите от естествено дърво е, че са лесни за поддържане. Само ги забършете от праха и са като нови. Не такова е положението с ПДЧ обзавеждането. За да удължите живота на мебелите от ПДЧ трябва да ги пазите от влага, да внимавате фурнирът им да не се разпадне, да не поставяте тежки предмети върху тях и дори да ги боядисвате редовно, тъй като покритието им лесно се поврежда.

В сравнение с широко използваните днес  мебели от MDF и ПДЧ, изработените от дърво са доказано по-издръжливи, по-стабилни и по-лесни за обработване.

Трайността на мебелите от масив също е важно предимство. Можете да ги оставите в градината и те няма да пострадат, ако са надлежно лакирани. Освен това, не е нужно да се притеснявате, че могат да бъдат нападнати от вредители. Тези мебели са подходящи за всички сезони и ако изберете обзавеждане от масив за градината си, можете да бъдете сигурни, че няма да пострада сериозно от атмосферните условия.

Мебели от масив - материалиНа тази снимка можете да видите какъв е съставът на мебелите от ПДЧ и на тези от дърво. ПДЧ плоскостите са по-неустойчиви и нестабилни заради състава си, докато мебелите от масив са много по-издръжливи, тъй като са от чисто дърво.

 

Масивните мебели са с широко приложение и разнообразно предназначение.

 

Може и да си мислите, че мебелите от дърво не са подходящи за някои помещения и стаи от дома, но това не е вярно! Такива мебели може да изберете за всяка стая в дома си!

Класически мебели от дърво в хола ще му придадат топлина, комфорт и стил. В атмосферата, създадена от класически диван, в съчетание с маса, столове и библиотека, изработени от дърво, с удоволствие и гордост ще посрещате гости и ще си почивате след работния ден в офиса.

Мебелите от дърво намират все по-голямо приложение и в кухнята. Водата там и топлината от котлона при готвене не трябва да ви притесняват. Както вече казахме, преди да се превърне в мебел, дървесината претърпява сериозна обработка, която я запечатва, подсилва и удължава живота ѝ многократно! Така не се налага да се лишите от класиката и красотата на мебелите от масив и в най-динамичното помещение в дома. Разбира се, като при всяка кухня, и тук е необходимо внимателно да съобразите къде в помещението ще е мивката, електроуредите, фурната, шкафовете и т.н., За разлика от хола, където по всяко време ще можете да направите разместване на мебелите, в кухнята това е невъзможно. Изберете внимателно!

В спалнята мебелите от естествено дърво стоят също много красиво и създават неповторимо усещане за комфорт. Тази стая е мястото ни за почивка и релакс – тук присъствието на природата трябва да е най-осезаемо. Съчетание от удобно легло, функционален гардероб, удобно нощно шкафче и красива тоалетка, изработени от масив, ще превърне спалнята ви в истинско произведение на изкуството!

Може би ще ви изненадаме, но мебелите от масив са много подходящи и за детски стаи. Тези мебели са доста по-универсални, в сравнение с цветните предложения от ПДЧ. В комбинация с едно от основните им предимства – високо качество и дълголетие – вашите деца ще могат да ползват масивното обзавеждане дълги, дълги години. Така че това се явява една много разумна инвестиция!

Разбира се, мебели от масив се произвеждат и за антре, където можете да сложите функционално и изящно портманто, както и за кабинети, в които ще стоят по изключителен начин прекрасно бюро, работен стол и фина библиотека.

За да създадете описаната обстановка и атмосфера в дома си, на ваше разположение е мебелна фабрика Еврика. Ние разполагаме с много богат каталог от мебели от дърво, но често правим и уникални изделия по индивидуален проект на клиента. На пазара сме от много години, имаме многобройни клиенти и следим тенденциите в мебелното производство. Предлагаме на клиентите си класиката, качеството, стилът, изискаността и красотата на мебелите от дърво. Харесваме и се гордеем с това, което правим, защото виждаме удовлетворението на клиентите си и преобразяването на домовете им!

 

Обадете ни се, за да станете и вие част от тази класическа магия!

Мебелна фабрика „Еврика” е лидер в производството на висококачествени мебели от масив. В нашия…
В днешно време много хора предпочитат ретро стила да обгражда и разведрява домовете, офисите им и…
Терасата е неизменна част от дома, а възможностите за декорирането й са практически безкрайни. Може…
Нов дом? Прекрасна възможност да го превърнете в мястото на мечтите си. Особено що се отнася до най…
Малък дом? Идеи за обзавеждането на малки жилища има много, но предлаганите мебели на пазара, рядко…