Избор на класически мебели

Избор на класически мебели

На всеки човек, поне веднъж в живота му се налага да подмени обзавеждането в дома. Това е хубаво и полезно нещо, но си има своите трудности по пътя на изпълнение на задачата. В подбора на най-прецизните, качествени и сравнително достъпни цени в избора на новите мебели, всеки е добре да се запознае на първо време от това, което най-много се търси и широкия кръг на възможности, които предлага пазара. Проучвайки пазара за мебели сами ще стигнете до заключение, че той е всеобхватен и разнообразен. Предимно на пазара за мебели се срещат така наречените ламинати и фурнири, но те не са най-добрият избор. Техните цени са сравнително по-ниски, но качеството им по нищо не може да се сравни с масивните и класически мебели от дърво. Гамата на дърво, предпочитано за кухненска, холна, спална, всекидневна мебел може да е дъб, череша, бук, липа, орех, чам и други, те са сред най-търсените. Обзавеждането от тези материали ви гарантира качество, стил и класика. Избирайки по-евтините продукти вие имате сигурен гарант за ниска цена, но същевременно и малък срок на употреба. Залагайки на масивното, натурално дърво, вие правите избор, който е доживотна покупка.

Мебелите от масив са надеждна покупка за уюта и комфорта във всеки дом. Вече насочили се към материала, от който трябва да са изработени вашите бъдещи мебели е добре да проучите стиловете и съчетанията, които предлагат различните фирми производители. Поради факта, че не всеки производител на мебели от дърво има пълния набор от обзавеждане изцяло изработен от дървото, което ви допада. Ориентирайте се към фирми произвеждащи качествени мебели с дългогодишен гарант за тяхната експлоатация и утвърдени позиции на българския и чуждия пазар.

Следващата стъпка е подбора на всяка една мебел в кухнята, спалнята или която и да е друга част от дома ви. Съчетанията може да направите, както самостоятелно, така и да се допитате до дизайнер или специалистите от фирмата произвеждаща мебелите, с която ще работите. Може да изберете готови гарнитури за хола, а може сами да съчетаете формите, цветовете и броя на мебелите, в зависимост от пространствата, с които разполагате.

Преглеждайки необятните реклами в магазини, форуми, списания, в които производителите на мебели предлагат своята продукция, ще забележите, че обзавеждането на дома ви може да е в най-различен стил. Асортимента е огромен като се започне от ретро мебелите и се стигне до ултра модерни и разчупени стилове на обзавеждане на кухни, всекидневни, спални, холни помещения.

Предлагаме ви съвети за класически подбора за холно, кухненско и спално обзавеждане, а вече според вкусовете и нагласите вие сами ще можете да импровизирате и да доусъвършенствате нашите идеи. Така сами ще изградите своя афинитет, а това ще е и от голяма помощ в разпределението на бюджета определен за обзавеждане.

  • За всяко помещение в жилището си трябва да се ръководите от няколко фактора. На първо място това са пространствата. В кухненското обзавеждане винаги трябва да се взема под внимание разположението на мебелите, както индивидуално, така и в съчетание с останалата част от интериора. За това е желателно да се предвидят достатъчно шкафове, полици и остров, а може да включите и така наречените подвижни колички, които да побират цялата посуда. Важни за шкафовете са уредите за вграждане, а също свободното пространство, което ще ви осигурява добрия комфорт и приятното изпълнение на задачите в кухнята.
  • В последните години много нашумя стила за сливане на пространствата. Така голям е и наборът от проектите за изграждане и обзавеждане на жилището, което включва сливане на помещенията, а тук обзавеждането трябва да е прецизно подбрано и преливащо се, за да се запази синхронизацията в стила. Недопустимо е в едното помещение мебелите да са в един стил и материал, а в другото съвсем друг тип. Така, че направете най-правилното съчетание, а залагайки на класиката няма да сгрешите.
  • Дървото е новия писък на модата в обзавеждането, защото внася стил, изисканост и вкус, а така също пренася част от природната атмосфера и в къщи. Дървените мебели подхождат на всичко, както за хола, така и за спалната и за кухненското аранжиране. С тях винаги може да проигравате и доукрасявате  помещенията, а моделирането винаги ще е актуално, защото е класическо.
  • За класика можем да говорим и когато искаме елегантност. Ако стила и желанията ни са всичко да е елегантно, то тогава е добре да заложим на обзавеждане в два цвята. Добре е тоновете да са тъмен и светъл, а най-традиционно си остава съчетанието от бяло и черно.
  • Класика в обзавеждането на спалната в последните години се превърна преливането на нежни цветове с масивната дървена мебел, в съчетание с  множество възглавнички и платове.

Вземайки в предвид по-горе изброените съвети, вие може много по-лесно, удобно и прецизно да направите своя избор, а за качеството в обзавеждането на дома си да заложите на „Еврика”, фирма производител на мебели с изграден имидж не само на българския, но и на европейско ниво пазар.

Мебелна фабрика „Еврика” е лидер в производството на висококачествени мебели от масив. В нашия…
Попитахме наша клиентка защо предпочита да купува за своя дом мебели от масив, въпреки че са на по-…
В днешно време много хора предпочитат ретро стила да обгражда и разведрява домовете, офисите им и…
Терасата е неизменна част от дома, а възможностите за декорирането й са практически безкрайни. Може…
Нов дом? Прекрасна възможност да го превърнете в мястото на мечтите си. Особено що се отнася до най…