Идеи за дома - как да обзаведем модерното жилище?

Идеи за дома - как да обзаведем модерното жилище?

Ако сте се настанили в нов дом, или планирате скоро да се преместите в такъв, обзавеждането е едно от най — големите предизвикателства,с които трябва да се справите. Без значение, дали разполагате с голяма площ, или малък едностаен апартамент, ето няколко предложения, какво може да използвате, за да преобразите интериора в дома си, като от списание.

Идеи за дом с отворени пространства - визуално разделяне на зоните

В малкото жилище обикновено трябва да комбинирате кухня, трапезария и хол в едно, особено ако ви се налага да освободите поне две помещения за спане.

Решението в този случай е да изберете най-голямото помещение за трите зони, а другите две стаи да превърнете в спални, или да ги адаптирате за други свои нужди.

Вариантите и тук са многобройни, но класическата схема е следната–Ако жилището ви няма много прозорци, разположете кухнята в дъното на стаята и позиционирайте между нея и хола трапезарията. Дневният кът за почивка, разположете близо до прозорците, тъй като вероятно ще прекарвате доста време там.

Ще имате нужда от добра осветеност на помещението, затова не пропускайте да монтирате поне две лампи–едната задължително в зоната на кухнята и трапезарията, а втората над дневната част.

Можете да разделите кухненския и дневния тракт, използвайки и подиум. Ако помещението е по-голямо, монтирането на барплот, който да служи и като полу-стена е перфектният избор. Така нито кухнята ви ще изглежда прекалено малка, нито вие ще се притеснявате, че сте загубили контакт с гостите си, когато се намирате в нея. А един добър тих аспиратор винаги помага неприятните миризми да не стигат до останалата част от стаята.

Трапезарията

В зависимост от това, дали е част от кухнята или самостоятелна стая, може да я разположите между хола и готварската зона, или да я включите към кухнята.

Идеи за дома

Тук вече имате само вие думата–може да комбинирате модерна кухня от масив–реф 6003 например, с малка трапезна маса и комплект столове от серията „Орхидея” реф 8002, които са идеални и за всекидневна.

Или ако помещението ви е по-голямо–кухня с барплот реф–6008 с трапезарен комплект 8007. Обзавеждането си подхожда перфектно и стилово, и визуално, а освен това може да го решите в цвят по избор.

 

Дневната

Тази част от дома може да бъде абсолютно различна от останалите, или в перфектен синхрон, заедно с тях–вие решавате. Диван, две кресла и малка маса са идеалното решение за малки помещения, като монтирането на библиотека, напълно решава проблема с холната секция–например, модел реф 8017.

 

Обзавеждане на жилище на две нива

Това е друг вариант, който можете да използвате за жилища с отворени пространства. Апартамент на две нива, при който кухнята и трапезарията са вдигнати с около метър, докато останалата част от помещението остава едно ниво по-долу, много помага за по-ефективното усвояване на пространството и за визуално обособяване на зоните.

Този тип прекрояване на интериора, позволява и нещо друго–пространството под трапезарията и кухнята да може да се превърне в склад, или килер, и там да съхранявате спокойно, всичко, за което нямате място в дома си. Скритите чекмеджета и шкафове са перфектни за по-малко жилище, особено, ако разполагате с високи тавани. За пример–обзавеждане на дом реф — 8027. Идеално решение е и за обзавеждане на къща.

Идеи за дома 3

В случай, че жилището ви не позволява кухня и трапезария, заедно с дневната, поглезете се с кухня с кухненски остров. Той перфектно разделя пространството на две и позволява да обособите помещението на два къта.

Кухня от дърво 6010 на фабрика Еврика е изключително подходящ избор за целта. Тя няма да заеме твърде много място, а в същото време ще ви осигури достатъчно работна площ. Кухненският остров, който може да поставите към нея, успешно изпълнява функциите на зона за хранене и в същото време на преграда към дневния тракт. Него може да обособите с удобен ъглов диван с лежанка–модел 5038 или диван клик-клак 5027 и разтегателен фотьойл–5063. Изненадат ли ви неочаквани гости, можете да сте убедени, че ще им предложите наистина комфорт и през нощта.

 

Спалнята

Що се отнася до спалните, там можете да се вихрите, както ви харесва. В зависимост от големината на помещението, може да поставите лежанка–ретро лежанка 5071 или да си оформите будоар. Особено подходящи за целта са дървена табуретка–5065, и пуф–5072. Допълнете с тоалетка масив - 2102, или тоалетка за спалня–3054 и ще получите перфектен завършек на помещението.

Идеи за дома 4

А гардероба? Той може да бъде вграден под формата на дрешник или елегантен гардероб от масив с плъзгащи се врати - реф 3084.

Ако искате по-семпла спалня, решението е спален комплект–4008. Двойното легло, двете нощни шкафчета с чекмеджета, двукрилия гардероб и тоалетката с допълнителни чекмеджета са перфектни. Разполагате с достатъчно пространство в помещението, а в същото време и с всички нужни мебели за тази част от дома.

Друг подходящ модел за ценителите на масивното дърво и изискания вкус е комплект спалня от масивно дърво. Това е идеално решение за семейства, които имат нужда от повече лично пространство, особено за облеклото. Двойните двукрили секции на гардероба от масив осигуряват достатъчно място за всички дрехи, а чекмеджетата позволяват адекватно разпределение на всичките ви вещи–без да се боите, че търсенето на чорапите, ще се простре върху всички секции. Рафтовете за книги дават възможност да подредите най-любимите си от тях в малка библиотека, а тези от вас, които просто не могат без телевизор, ще се насладят на възможността да гледат новини и филми, дори тук.

Комплектът включва още и голяма тоалетка с шкафове, масивно легло с нощни шкафчета и ако това не ви е достатъчно скрин с допълнителни чекмеджета. Можете да бъдете сигурни, че с тази спалня, няма да се притеснявате къде да приберете дрехите, които са извън сезона.

 

Няколко думи и за детската

Тъй като децата растат бързо, бързо се налага да махнете двуетажните легла от детската стая, за да освободите място за по-надеждни мебели. Така например, единичното легло- 4010 с комплект в шкаф, ще помогне на вашите пораснали тийнейджъри да си организират по-добре личното пространство. Добавете към това и ученическо бюро–реф. 2106 и шкаф библиотека–3074 и сте почти готови.

Идеи за дома 5

Що се отнася до гардеробите, секцията е достатъчно голяма, за да поставите от двете й страни по един двукрилен гардероб, като модел реф–3039. Дори и след като децата ви пораснат, в този си вид стаята спокойно може да изпълнява задачата на стая за гости, или втора спалня.

Мебелна фабрика „Еврика” е лидер в производството на висококачествени мебели от масив. В нашия…
Попитахме наша клиентка защо предпочита да купува за своя дом мебели от масив, въпреки че са на по-…
В днешно време много хора предпочитат ретро стила да обгражда и разведрява домовете, офисите им и…
Терасата е неизменна част от дома, а възможностите за декорирането й са практически безкрайни. Може…
Нов дом? Прекрасна възможност да го превърнете в мястото на мечтите си. Особено що се отнася до най…