Дрешникът - не е само заместител на гардероба

Дрешникът - не е само заместител на гардероба

Дрешникът е изключително функционален и удобен за използване. Вместо да използвате гардероб у дома, с дрешник може да организирате изключително лесно пространството във вашия дом и да съберете на едно място всичките си дрехи и аксесоари.

Ако искате максимално да използвате мястото, предвидено за килер, а същевременно да постигнете и идеалното естетическо решение, изборът, на който трябва да се спрете, е "вграден гардероб по поръчка с плъзгащи се врати", който често се среща и под името "дрешник".

Тези помещения са идеално решение, когато става дума за фиксиран (неподвижен) гардероб. Те са изключително функционални и идеално се вписват в пространството на всеки дом. Не само в коридора, но и в хола на дома.

Външният вид, размерите и разположението на дрешника, могат да се съобразят с мястото, за което е предназначен. Можете да монтирате вратите директно към стената, върху релса–по този начин можете да сте спокойни, че няма да е нужно да осигурявате допълнително пространство.

Що се отнася до вътрешните стени, можете да използвате и тези от камък, или бетон, без да слагате вътрешни стени от дърво на гардероба. Добре е обаче периодично да ги варосвате или да ги боядисате с дишаща боя, за да не се задържа влага по тях, която би била вредна за дрехите.

Важно е да знаете, че плъзгащия механизъм трябва да бъде безшумен и незабележим. Разликата между алуминиевата и стоманената конструкция е в качеството, външния вид и, разбира се цената. Обърнете внимание и на разположението на релсите и водачите по дължината на вратичките. Тъй като повечето дрешници са с плъзгащи се врати, най-често се предпочитат по-солидните стоманени конструкции, макар и да не са естетически издържани. От друга страна, винаги можете да ги скриете зад стената от гипсокартон, или корниз, който да послужи за рамка на вашия дрешник.

 

Дрешник 2Избор на материали

На пазара има множество фирми, които изработват врати за дрешници. Най-често МДФ плоскостите са най-предпочитани за вратите за дрешници, тъй като са и по-евтини и по-издръжливи. Ако обаче искате наистина масивен дрешник, най-добре е да се спрете на масивна дървесина–дъб, бук, череша.

Мебелна фабрика „Еврика” изработва висококачествени дрешници именно от масивна дървесина. Предимствата на този тип мебели е, че те са здрави, по-стабилни и най-вече издържат във времето. Дори и МДФ плоскостите понякога се поддават на изкривяване, измятане или пък започват да се разпадат. А това означава, че след най-малко 5–10 години ще се наложи отново да ги смените и да поръчате други. От друга страна, дрешниците изработени от масивна дървесина, покрити със защитно лаково покритие могат да ви служат практически вечно. При правилно съхранение и използване, те ще издържат с години на влиянието на времето.

Други материали за изработка на дрешници са плексиглас, стъкло, различни видове поликарбонатни материали, които могат да бъдат в различни цветове, с различни фолиа, мотиви и др. Вътрешното разпределение на дрешника се създава според нуждите, а за избор стоят редица елементи (рафтове, които могат да бъдат обикновени и плъзгащи се, тръби за закачалки,, чекмеджета и др.)

 

Вграден или самостоятелен дрешник?

По своята същност дрешникът представлява по-голям гардероб, който можете да организирате изцяло по ваш вкус. В същото време обаче той може да бъде изключително неудобен от гледна точка на пространството у дома. В случай, че имате повече свободна площ, можете да поръчате изработването на масивен самостоятелен дрешник от масивна дървесина, който да ви послужи за съхранение на всички вещи. Но ако не можете да си позволите такова нещо, най-добре е да си потърсите вграден дрешник, който да усвои част от пространството в дома, но без да заема много място.

Обикновено този тип дрешници се правят в коридора или спалнята, но в случай на нужда можете да го разположите и в хола. Огледални врати могат да скрият приложението на дрешника ви, а ако е от стена до стена, почти никой няма да забележи какво се крие зад вратичките. Някои потребители предпочитат дървени плоскости от масив за врати на тези обекти по няколко причини–на първо място, моделът позволява да разкриете максимално красотата на дървото, а от друга–да създадете модерно дневно пространство с максимално използваем капацитет за скрити помещения.

 

Дрешник от ЕврикаСкрити приложения на дрешника

Въпреки че изглежда относително нефункционален за по-нестандартно обзавеждане на дома, дрешника всъщност предлага много възможности. Малко хора знаят, че могат да го използват и за скриване на падащи легла, които да използвате за неочаквани гости. Какво по-хитро от това, да използвате дрешника не само за гардероб, но и за спалня, в случай на нужда. В детската стая несъмнено ще разполагате с доста повече пространство, ако леглото на малчугана ви може да се прибира в дрешника.

Мястото на телевизора по принцип не е в спалнята, но ако половинката ви я няма, можете да гледате любимия си мач. Използвайте за целта дрешник с вграден шкаф. Можете да скриете вътре още куп скъпа техника, която иначе би заемала място в дома ви. При всички положения, ползите от дрешника са многобройни.

И като си говорим за дрешници, мебелна фабрика „Еврика” предлага едни от най-функционалните модели на пазара. Именно тук можете да поръчате модел, който освен висококачествен е и с изключително добри параметри по отношение на организиране на пространството и размерите им. Ако си търсите спалня, можете да комбинирате модел Тапицирана спалня–реф. 4023 с дрешник по поръчка. Същото важи и за ретро спалня–реф. 4019, която се съчетава превъзходно с голям и просторен дрешник в тъмен цвят.

Ако предпочитате по-модерния дизайн, то моделът кожена спалня - реф 4018. Би се съчетавала великолепно с модерен дрешник от масивна дървесина по ваш избор.

И накрая, но не на последно място, без значение дали избирате дрешник за спалнята, дневната, детската стая или коридора, съчетайте го задължително с останалата част от обзавеждането на помещението. По този начин ще можете да комбинирате хармонично мебелите, а освен това ще разполагате с възможност да съчетаете цветовете изцяло по ваш избор. И най-добре е каквито и мебели да купувате, да ги поръчате от масивна дървесина с размери, подходящи за вашия дом. В противен случай, ако се спрете на готов модел, може да се окажете неприятно изненадани, тъй като той просто не отговаря на пространството в дома ви.

Мебелна фабрика „Еврика” е лидер в производството на висококачествени мебели от масив. В нашия…
Попитахме наша клиентка защо предпочита да купува за своя дом мебели от масив, въпреки че са на по-…
В днешно време много хора предпочитат ретро стила да обгражда и разведрява домовете, офисите им и…
Терасата е неизменна част от дома, а възможностите за декорирането й са практически безкрайни. Може…
Нов дом? Прекрасна възможност да го превърнете в мястото на мечтите си. Особено що се отнася до най…