Дърворезбованите огледала преобразяват дома

Дърворезбованите огледала преобразяват дома

"Огледалце на стената, коя е най-красива на Земята?"

Усещате магията, нали? Магията, тайнствената сила, скрита в огледалото. Във всички огледала, не само в това на кралицата...

Огледалото има душа и сърце, памет и вековна история. То отразява и добро, и лошо. Поглъща енергията, която му дава този, който се оглежда. И я отразява двукратно, казват суеверията.

Огледалата отдавна не са просто стъкла, покрити с тънък слой метал, въпреки че точно така се правят от 19 век. Те са душата на помещението, в което са поставени – в къщата, в магазина, в заведението, в офиса, в хотела. Те могат да „разширят“ стаята, ако са поставени правилно, могат да променят стила, с който тя ще ви обгърне.

Огледалото е част от мебелировката. Всъщност, това е една от първите вещи, на които намираме място в дома си. То трябва да подхожда на другите мебели, на цветовете, на възприятията и вкусовете ви. Може да е направено с различна форма – правилна и неправилна. Може да е без рамка или с такава от пластмаса, метал, кожа, дърво...

Състарено резбовано огледало 2През последните години все по-популярни стават последните – дървените рамки. Дървото – и гладко, и резбовано – създава уют и стил. То е природен материал, който зарежда със свежест и спокойствие.

Дърворезбованите рамки на огледалата са много красиви и изящни. Дърворезбата е изкуство, което вдъхва живот на дървото. Под сръчните ръце на майсторите и техните фини инструменти, то оживява, започва да се „вълнува“ и да вдъхновява. Дърворезбите често се характеризират с голяма сложност, затова и събират такова възхищение – голямо.

А сега си представете предмет – магично огледало, "сгушено" в изящна дървена рамка. Комбинацията е зашеметяваща! Сякаш всеки момент ще проговори, за да попита: "Виждате ли красотата ми? Виждате ли своята красота в мен?".

Състарено резбовано огледало 3

Дърворезбованите огледала внасят класически уют в дома със своите нежни и неповторими детайли и форми и прецизна изработка. Богатото им разнообразие позволява да изберете точно този модел, който подхожда на вас и вашата артистичност и усещания.

За да внесете романтика в дома си, не е нужно много – няколко детайла са напълно достатъчни и ще го преобразите. Заложете на резбованото огледало, защото то може да се сложи практически навсякъде – над камината в хола, над скрина в спалнята, ако е по-голямо – в коридора, където ще посреща вас и вашите гости с топлите си извивки.

Резбовано огледало

Моделите на резбованите огледала на мебели Еврика са подбрани така, че да се вписват перфектно както в модерни, така и в класически интериори. Разгледайте ги в нашия каталог, за да научите повече за всеки от тях и да изберете единственото! – това, което е създадено специално за вас и вашия дом. Позволете си да се почувствате различно само с един поглед към вашето отражение...

За да създаде магия в дома ви, огледалото трябва да хармонира с останалата част от интериора. Нашата фирма предлага, както огледала в цял ръст, така и малки огледала, които идеално подхождат за спалнята, или за трапезарията и хола. Едно огледало с дърворезба над камината ще отразява не само светлината в стаята, но и ще изглежда като произведение на изкуството. Малко, кръгло огледало с богата декоративна рамка, с резбовани елементи, ще подхожда отлично на всекидневната ви.

Огледалото в спалнята трябва да е голямо, за да можете да се виждате в цял ръст. Ако спалнята ви е в класически стил, едно резбовано огледало в елипсовидна, или правоъгълна форма би било идеално за целта. Освен това то ще изглежда приказно в дома ви и ще създаде романтична атмосфера на помещението.

Можете да изберете тоалетка или масичка, която да бъде в тон с огледалото, за спалнята или за коридора, и по този начин да допълните цялостния интериор. Внимавайте обаче двете да се съчетават и да са изработен в един стил.

Когато разполагате огледало или тоалетка с огледало в спалнята, разположете го в страни от леглото, а не срещу него. Така рискувате да нарушите спокойствието на съня си, а също така, според Фън Шуй, да попречите на балансираното движение на енергията. Ако нямате възможност да разположите огледалото далеч от леглото си, поставете завеса, или някаква покривка, която вечер да го покрива, за да не влияе върху съня ви.

Огледалата осигуряват светлина в затъмнените или лошо осветени участъци от стаята. Правилно разположените огледала, ще удвоят светлината от прозореца или лампите. Подобни резултати се постигат и с разположение на огледала зад настолна лампа и свещник.

Разположение на огледалото в дома също не е без значение. Според китайската философия Фън Шуй те влияят върху енергийния поток в дома, а и върху притока на парите в едно семейство. Не разполагайте огледала на южната стена на стаята, срещу леглото в спалнята си или срещу входната врата на дома – това влияе негативно върху атмосферата в дома.

Резбовано огледало 2

Тъй като се вярва, че огледалата умножават, това, което притежавате, важно е те да отразяват красиви неща. Картини, кристали, цветя, купа с плодове са част от нещата, които могат да се поставят пред огледалото. Огледалата с дърворезба се смята, че освен с водата, имат връзка и със земята, и така увеличават късмета и плодородието в дома.

Идеалното огледало според Фън Шуй, е това, в което можете да огледате в цял ръст и дори малко по-голямо. Това предполага възможност за растеж и повече успехи. Важно е да поддържате огледалата у дома си в идеално състояние – без пукнатини, без прах, без наранявания по повърхността им. Вярва се, че това може да попречи на хармонията в дома. За да отстраните праха и замърсяването върху огледалото, достатъчно е да имате мека кърпа и препарат за стъкло. Когато почиствате дърворезбовани огледала обаче, обърнете внимание на дърворезбата и третирайте рамката със специални препарати за дърво.

Разположени близо до прозорци, огледалата ще отразят светлината и ще направят по-просторни стаите в дома ви. За да постигнете този ефект, заложете на широко огледало, разположено върху по-тъмна стена. А ако е с дърворезба, резултатът би бил дори още по-приятен.

Огледалото намира място и в кухнята, където добрата светлина е от значение, когато готвите. Затова, ако го монтирате на стената над работния плот, ще можете да си осигурите по-добра осветеност на тази зона.

В миналото се е вярвало, че огледалата имат магични свойства и крият много тайни. Превърнете и вашето огледало в тайник. Можете да поръчате таен шкаф с огледална врата с дърворезбовани елементи. В него умело можете да скриете всичко ценно, умело прикривайки го зад огледалото.

Мебелна фабрика „Еврика” е лидер в производството на висококачествени мебели от масив. В нашия…
Попитахме наша клиентка защо предпочита да купува за своя дом мебели от масив, въпреки че са на по-…
В днешно време много хора предпочитат ретро стила да обгражда и разведрява домовете, офисите им и…
Терасата е неизменна част от дома, а възможностите за декорирането й са практически безкрайни. Може…
Нов дом? Прекрасна възможност да го превърнете в мястото на мечтите си. Особено що се отнася до най…