Антични и барокови мебели — луксът вече не е привилегия само за кралете

Антични и барокови мебели

Те са красиви, изискани, изящни и безумно скъпи. Мебелите в античен и бароков стил открай време са белег за лукс и висока класа. На българския пазар можете да срещнете редица модели, предлагани от чуждестранни фирми на изключително високи цени. В същото време обаче можете да си позволите същия лукс на достъпна цена.

Притежанието на антични и барокови мебели само по себе си е знак за престиж. Позволяват си го хора с любов към красотата, с вкус и разбира се — възможности. Дори и да нямат представа от интериорен дизайн, гостите на дом, обзаведен така, ще останат с правилно впечатление, че домакинът им цени изяществото и лукса.

Античните мебели са не само красиви, но в себе си носят история и изисканост, с което не може да се похвали никой собственик на ултра модерно обзавеждане. Интериорът в стил „барок” внася аристократичност, лукс и великолепие. Тези мебели никога не излизат от мода и всяка година от използването им ги прави само още по-ценни.

Благодарение на дизайнерите в „Еврика”, античните и барокови мебели вече не са недостижима мечта. В каталога ни ще срещнете прекрасни образци, изработени от бук, череша, дъб или липа. Комплект „Орхидея” ( Реф.8001) е комплимент за всеки дом. Със своята изчистена линия и красив дизайн, този комплект мебели внася изискана атмосфера дори в апартамент.

Всяка дама би се чувствала като аристократка, ако посреща гостите си с трапезария, която има маса в античен стил(Реф. 2109), или всяка сутрин се приготвя пред тоалетка в стил „Луи XIV“ (Реф.2091). С бутиковите мебели на „Еврика” ще се радвате на не просто на изискана атмосфера, достойна за дворец, но и си гарантирате качество и уникалност. Всички мебели се изработват от масивно дърво, а част от тях са с ръчна изработка.

Без значение дали става дума за класически антични мебели за спалня или всекидневна, те винаги излъчват лукс и изящество.

Ако обичате изчистените линии и аристократичността, подобните на антични мебели са за вас. Любителите на орнаментиката, позлатата, царствената атмосфера и червен плюш обаче ще се чувстват на място в дом с бароков интериор.

 

Как да обзаведете един бароков дом?

Барокови мебели

Подобен тип мебели подхождат на провинциално имение или на викториански замък, но също така могат да намерят място и в най-модерния апартамент в сърцето на София.

Искате лукс и блясък? Всекидневна в бароков стил можете да обзаведете с ретро диван от масивно дърво като бук, дъб или череша (Реф. 5070 - ретро диван), кресла (Реф. 1094 - кресло), добавете холна маса „Орхидея“ (Реф. 2077 - холна маса "Орхидея") и подходящ килим. Идеално завършване на бароковия интериор е огледало с дърворезба (Реф. 7029 - огледало с резба), което да отразява светлината в помещението и да й придаде допълнително блясък.

Добавете скрин или витрина с дърворезба (Реф. 3094 - витрина с резба) и имате идеалния интериор.

Холът в бароков стил е изпълнен със скъпи мебели, картини по стените, ниска масичка на четири крака, дебел килим с цветни орнаменти, а полюлеят да е с кристални елементи и позлата. Връх на разкоша в хола представляват огледалото в позлатена рамка и столове с резбовани гърбове.

Домакините могат да се си обособят и будоар, ако разполагат със собствена стая. Център на тяхното женско царство е кушетката - задължителен елемент за бароков интериор. Някога аристократките са приемали от най-близкия кръг, излегнали се удобно. Съвременната дама със сигурност ще се почувства като царска особа, ако си подари бароковата кушетка или тоалетка в класически стил (Реф. 2028 - тоалетка масив). Отличен избор е тази с елегантно извита облегалка и удължена седалка като лежанка Орхидея (реф. 5061) или (Реф. 5076)

 

За спалнята с любов

В по-малко жилище барокови мебели изглеждат на мястото си в спалнята. Може да нямате място (или желание) за огромно легло с балдахин, но задължителен елемент за това помещение е една прекрасна тоалетната масичка с огледало. Добавете кокетна табуретка, на която седите. Бароковият интериор се дооформя с позлатените рамки на гоблените по стените, тежките завеси по прозорците и кадифена покривка за легло. За да допълните атмосферата можете да подберете ретро спалня (Реф. 4019 - ретро спалня), или просторна спалня в класически стил (Реф. 4020 - спалня "Ева" с резба).

 

Офисът също може да излъчва лукс

Не само хората с възможности обзавеждат своите мини — палати с антични и барокови мебели. Свръх ангажираните професионалисти обичайно носят работата си в къщи. И едните и другите обаче създават кабинет за уединение у дома си. Почитателите на барокови мебели знаят как да направят от делово помещение място, където цари подобна аристократична атмосфера.

Антични и барокови мебели - бяла състарена маса

Правилно избран офис - мебели в този стил създават чувство за комфорт, което помага на творчеството и работоспособността. В центъра на кабинета, естествено, е работното бюро. В стил „барок” то е изящно, декорирано, с дърворезба (Реф. 2063 - бюро Луи XIV). Работният стол имат извита форма и обикновено са тапициран с богати тъкани или представлява тежко кресло от кожа (Реф. 1115 - офис кресло).

 

Обзавеждане в античен стил

Античните мебели са не по-малко изящни и луксозни, а най-важното е, че този стил интериор никога не губи от своята актуалност. С тях домът ви ще изглежда по-изискан и елегантен, а също така и лесно можете уникалност в интериора.

Този тип обзавеждане подхожда както на малки жилища, така и на домове с големи стаи и високи тавани. Той придава елегантност навсякъде. Виждате го по стените, мебелите, рамките на картините и огледалата, свещниците, приборите.

Идеални са мебелите в светли тонове с нежни и изчистени линии като серията „Орхидея“ на фирма „Еврика“ (Реф. 8001 - комплект "Орхидея"). Подредени с вкус те са истинско произведение на изкуството и дар за очите.

Можете да декорирате с тях, както трапезария, така и всекидневна (Диванът „Орхидея“ е идеален за малки жилища - Реф. 5058 - триместен диван, а фотьойлите допълват прекрасно интериора - Реф. 5008 - фотьойл "Орхидея") Допълнете с малка масичка, (Реф. 2086 - ниска масичка) или ниска масичка за кафе с дърворезбовани елементи (Реф. 2116 - холна маса) и имате идеалния дом в античен стил.

Барокови мебели от Еврика - мечтание

Не очаквайте нищо скучно и монотонно в дом обзаведен с антични мебели. Те са направени не просто от най-скъпа дървесина. Имат сложни и изпъкнали форми и резба. За тях се използват само скъпи тапицерии.

Идеалният дом, който да обзаведете с антични мебели, има високи прозорци, на които са поставени нежни, светли завеси. По стените му ще видите картини, а по мебелите скъпи вази.

Мебелна фабрика „Еврика” е лидер в производството на висококачествени мебели от масив. В нашия…
Попитахме наша клиентка защо предпочита да купува за своя дом мебели от масив, въпреки че са на по-…
В днешно време много хора предпочитат ретро стила да обгражда и разведрява домовете, офисите им и…
Терасата е неизменна част от дома, а възможностите за декорирането й са практически безкрайни. Може…
Нов дом? Прекрасна възможност да го превърнете в мястото на мечтите си. Особено що се отнася до най…