3 Идеи за Обзавеждане на Малкия Дом

Идеи за Обзавеждане на Малкия Дом

Малък дом? Идеи за обзавеждането на малки жилища има много, но предлаганите мебели на пазара, рядко са съобразени с ограниченото пространство. И ако нямате възможност да намерите нужните ви модели в търговската мрежа, единственото, което ви остава, е да ги поръчате.Ние от своя страна, ще си позволим да ви препоръчаме да заложите на мебелите от масив, тъй като те са толкова качествени, че дори и след десетилетия няма да имате проблеми с тях. Нито пък ще се ядосвате, че ви се е наложило да ги сменяте след 5 или 10 години.

Но все пак, за какво трябва да внимаваме, когато обзавеждаме малък дом? Ето списък с някои от най-важните неща:

  • Малко пространство
  • Мебели с много функции
  • Тесни помещения
  • Малко мебели

Лесно е да създадете оптическа илюзия за голямо пространство, използвайки много прозорци, светли тонове за стените и огледала, но е предизвикателство да разположите мебелите в дома. Важно е да знаете,че когато обзавеждате малък дом, се нуждаете от малко мебели, които да са мултифункционални, а освен това и не бива да са твърде големи, тъй като има опасност да „изядат” площта в дома ви.

От друга страна, мебелите по поръчка са прекрасно решение на този проблем, тъй като ви позволяват да използвате рационално всяка част от дома. И можете да бъдете сигурни, че няма за какво да се тревожите с тях.

Ето и няколко идеи за обзавеждане на малък дом.

 

1. Модерен дом с минималистичен дизайн

Решението при такъв тип интериор на дома е повече светлина в помещенията, залагане на светли пастелни тонове, най-често бяло и компактни мебели, които да бъдат мултифункционални.

Идеи за малкия дом 1

Така например, можете да обзаведете всекидневната с диван с функция за сън — реф 5019 или удобен диван за спане — реф 5073. Печелите двойно — от една страна моделът позволява да се превърне в спалня, а от друга, може да поискате да се използва основата за сандък или ракла.

Не пропускайте да направите същото и в кухнята, където един разтегателен диван с матрак може да се окаже удобно решение, ако ви изненадат неочаквани гости. Освен, че ще има къде да ги настаните, няма да се тревожите, че ще ви се наложи и вие самите да спите на твърд под.

Фотьойлите също трябва да могат да се разтягат. Подходящ модел за целта е разтегателен фотьойл — 5063, който е с клик-клак функция. Друг подходящ артикул е Разгъваем фотьойл — 5050 или фотьойл за спане - 5039.

Идеи за малкия дом 2Масата също трябва да е мултифункционална—разтегателна холна маса—2003 или сгъваема масичка—2056 са отлично решение за по-малки пространства. Ако харесвате нестандартния дизайн, може да си поръчате и три масички една в друга—2006 или холни масички—2057. Лесно се прибират, а освен това са изключително удобни, когато ви дойдат неочаквани гости, или решите да си правите импровизирани партита у дома.

 

2. Да върнем класиката в интериора

Ретрото е новото модерно, а в последно време това се вижда навсякъде. Ако таите носталгия по—старинния стил мебели, фабрика Еврика е точно за вас.

Изработваните от нас мебели са подходящи за всеки дом, с размери, които да отговорят на вашето жилище. Така например, ако искате да създадете един малък дворец от приказките, в новия си дом, нашето предложение е да заложите на кръгла маса в бяло 2130. Комбинирайте този модел с диван и кресло—1097 и може би класическа мека мебел—5058. Допълнете интериора с шкаф "Орхидея"—3069 в подходящи цветове и имате идеалната дневна стая.

Кухнята също не бива да остава на заден план и за нея ви предлагаме да съчетаете ретро кухня—6014, която е в типичен провансалски стил с трапезен кът за хранене. Ако нямате възможност да обособите отделна трапезария, може да допълните кухнята с бяла трапезна маса—2109 и стол трапезен—1060.

Ако дневната и кухнята са ви с отворен план, интериорът ще бъде перфектен.

Бяла спалня—4015 съвършено допълва класическия интериор и създава усещане за комфорт и стил. Освен това е достатъчно функционална и не заема излишно място.

 

 

3. Идеи за малък дом с отворен дизайн

Този интериор доказано се налага, превръщайки се и в голямо главоболие за много дизайнери. От една страна не е лесно да комбинирате три помещения в едно, а от друга, на малко площ, трябва да съберете много неща.

 

Идеи за малкия дом 4

 

Едно от предложенията на фабрика Еврика е, ако спалнята ви е самостоятелна като стая, да си поръчате гардероб от масивно дърво с надстройка—реф 3130. Ще се влюбите в модела. На първо място—той разполага с достатъчно площ за всичките ви дрехи, аксесоари и други вещи, а на второ—в надстройката спокойно може да съхранявате допълнителен багаж, за който просто нямате другаде място. Друго голямо негово предимство е, че не заема много място, но за сметка на това, рационално използва цялото пространство, в което се разполага.

Идеи за малкия дом 5

Спалнята също е добре да бъде с ракла, като идеално предложение е тапицирана спалня—4023. Тя не само е удобна, но и лесно можете да скриете раклата под матрака, така че да не се забелязва. Да не говорим, това колко главоболия ще ви спести в бъдеще.

По отношение на дневната, в случай, че е с отворен дизайн, най-доброто, което можете да направите, е да обособите отделните кътове със сходен, но в същото време и индивидуалистичен дизайн на мебелите.

Обзавеждане на всекидневна—8002 е идеално решение за дневна стая, в която искате да обособите и малка трапезария. Обзавеждане хол—8011 пък идеално се допълва с трапезния комплект, при това, без да се превръща в част от него.  А ако този модел не ви допада, можете да разгледате и други предложения в секцията Дивани и мека мебел по поръчка.

За подобен луксозен дизайн, най-подходящи са отворените кухни. Може да използвате комплект ъглова кухня—6009 или кухня от масив—6004. И двете са подходящи като комбинация за останалата част от интериора.

Що с отнася до дневния кът, в него място може да намери и шкаф ТВ—3113, който идеално се допълва с останалите мебели. В случай, че искате да допълните тази част от секцията, може да използвате витрина "Орхидея"—3068, за да обособите трапезния кът и шкаф "Орхидея"—3069 за оформление на холовата част. И имате идеална отворена холова стая с кухня и трапезария.

И накрая ще добавим няколко думи и за антрето. Тъй като то е неизменна част от дома, една тоалетка за коридор—2027 в комбинация с подходящо огледало е идеално допълнение към интериора на дома.

Ако имате повече пространство, може да се добави и гардероб за обувки—3043 и разполагате с идеалното антре за дома.

Мебелна фабрика „Еврика” е лидер в производството на висококачествени мебели от масив. В нашия…
Попитахме наша клиентка защо предпочита да купува за своя дом мебели от масив, въпреки че са на по-…
В днешно време много хора предпочитат ретро стила да обгражда и разведрява домовете, офисите им и…
Терасата е неизменна част от дома, а възможностите за декорирането й са практически безкрайни. Може…
Нов дом? Прекрасна възможност да го превърнете в мястото на мечтите си. Особено що се отнася до най…